zaterdag 15 november 2014

Hoera, Maarten zet reuzenstappen!

Maartens carrière op zijn nieuwe school verliep vorig schooljaar niet al te best. Met als gevolg dat hij de vierde klas nog een keertje mag doen en daar was hij niet zo blij mee. De praktijk blijkt mee te vallen. Een goede vriend zit in dezelfde klas, de nieuwe leraren zijn best aardig en bovenal: de cijfers zijn op een paar uitzonderingen na stukken beter dan vorig jaar.


Wat Maarten betreft is het tijd voor een paar veranderingen. Hij kan best zelf zijn identiteitskaart mee in plaats van dat ‘stomme briefje met een kopie’, hij kan best af en toe met zijn vriend met de bus naar huis komen in plaats van met de taxi, hij wil ’s avonds later naar bed want ‘alle’ klasgenoten mogen veel later en hij is nota bene een jaar ouder, hij doet auditie bij de toneelgroep en stelt zich verkiesbaar voor de leerlingenraad.

Klein Duimpje wordt een reus! De stappen zijn alleen wel érg groot. Mentor, begeleidsters en moeder vinden dat ze ook een vinger in de pap mogen hebben. De latere bedtijd mag, als hij tot de herfstvakantie laat zien dat hij netjes op de afgesproken tijd naar bed gaat. Helaas, mislukt – we doen een nieuwe poging. De identiteitskaart mag, als hij tot de Kerstvakantie geen portemonnee of sleutels verliest. Dat gaat tot nu toe goed. Met de bus naar huis mag binnenkort een keertje, maar dan gaat zijn begeleidster wel mee naar de bushalte om hem de goede bus te wijzen. De toneelgroep is prachtig, maar dat wordt veel te veel. Bovendien zijn de repetities vaak onverwacht en op tijdstippen dat Maarten al in de taxi naar huis zit. Daarvoor is het dus echt ‘nee’. Maar de leerlingenraad is inmiddels een zekere Maarten rijker.


Maarten voelt zich als een vis in het water op school en redt zich prima. Die zorgmentor vindt hij wel oké, maar mama moet maar eens wat minder bezorgd worden. Hij kan het allemaal zelf. Ik vind het heel knap van hem, maar een moederhart ziet wel eens beren op de weg. Bovendien kan ik hem niet bijhouden. Hoe dan ook, ik ben ongelooflijk trots op hem. Net als Klein Duimpje zet Maarten momenteel reuzenstappen. Maar waar Klein Duimpje hiervoor betoverde laarzen nodig had, doet Maarten het op eigen (wils)kracht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten