zaterdag 25 januari 2014

Hoera, geen parkeerproblemen meer!

Schuin voor ons huis zijn zes parkeerplaatsen. Daar kunnen vijf auto’s staan, want ze zijn twintig centimeter te smal. Aan de overkant van de straat zijn nog meer parkeerplaatsen. Ook allemaal twintig centimeter te smal. En er zijn véél meer auto’s in de buurt dan parkeerplaatsen. De meeste mensen willen hooguit een meter lopen tussen hun auto en hun voordeur. De rest van deze inleiding kan ik waarschijnlijk wel overslaan.
Ik hoor bij de mensen die maar een metertje willen lopen tussen auto en voordeur. Nou nee – dat klopt niet helemaal. Ik wil wel verder lopen, maar ik kan het niet. Zonder krukken kan ik in en om het huis wel aardig rondscharrelen, maar veel verder kom ik niet. Boodschappen sjouwen lukt gewoon niet.

Al meer dan tien jaar geleden heeft de gemeente beloofd het parkeerprobleem in de straat op te lossen. De fout bij de aanleg werd erkend en er zou iets aan gedaan worden. Ik begrijp dat dat niet binnen een paar weken of zelfs maanden geregeld is, maar meer dan tien jaar wachten is wel erg lang. We realiseren ons inmiddels dat de gemeente niet van plan is om iets te doen. Sommige buurtbewoners zijn behoorlijk boos. Er ontstaan af en toe verhitte discussies en er wordt zelfs tegen mensen gezegd dat ze bepaalde parkeerplaatsen niet mogen gebruiken.
Er is een gemakkelijke oplossing. Voor ons blok van zes huizen ligt eerst een stoep en dan een groenstrook. De politie vindt die groenstrook maar niets, want de huizen liggen te veel verstopt. Fijn voor inbrekers, lastig voor hulpdiensten. Dat probleem is opgelost: de groenstrook is vrijwel verdwenen. In verband met een nieuwe groen-politiek van de gemeente is rigoureus gesnoeid. Er staan nog een paar bomen en een lading onkruid. Alle prachtige krentenbomen zijn afgezaagd. De stompjes staan er na ruim een jaar nog steeds kaal bij. Het is een puinhoop.
Verkoop die grond aan ons en geef ons toestemming om de auto op ons eigen erf te parkeren. Dat gebeurt heel veel in deze straat en ziet er dus niet opvallend of vreemd uit. Maar de gemeente weigert. Waarom? Dat is ons niet duidelijk. Er gaan verhalen over een verkeerde rioleringsbuis, die onder de stoep ligt terwijl hij onder de straat had moeten liggen. Er gaan verhalen over andere leidingen. De gemeente zegt alleen dat het niet past binnen het beleid. En belooft opnieuw naar de parkeerproblematiek te kijken. We weten al wat dat betekent: er gebeurt niets.

Wij hebben een originele oplossing gevonden! Geen geld meer voor een auto - en dus geen parkeerplaats meer nodig. We fietsen vrolijk naar de winkel. Maar o…. waar ‘parkeren’ we de fietsen? De schuur is aan de kleine kant…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten